כן… אין ספק שזה נושא שלא אוהבים לדבר עליו. כולנו מתעלמים מכך שאולי יום אחד לא נוכל לדאוג לעצמנו. ורק אולי בגיל 120 נצטרך לעבור למוסד או נצטרך השגחה של מטפל צמוד.
לצערנו, הגעה למצב סיעודי בישראל יכולה לקרות לכל אחד מאתנו, מצעיר ועד מבוגר כאחד. אדם שעבר תאונה קשה, חולים במחלות קשות שהמצב הגופני התדרדר, קשישים, תשושים (דמנציה) ועוד. בעקבות כך איבדו את היכולת לבצע פעולות יומיומיות – באופן זמני או לצמיתות – מוגדרים כסיעודיים.
לפי הסטטיסטיקה בישראל: 1 מתוך 4 אנשים מעל גיל 60 ו-1 מכל 3 מעל גיל 75 לצערנו, יהיה במצב סיעודי ואם זה נשמע עצוב אז יש הטוענים שבעקבות התארכות תוחלת החיים, הסטטיסטיקות בעתיד יהיו אף פחות מוצלחות.
לכן למרות שאנחנו לא אוהבים לדבר על זה, הסבירות של כל אחד מאתנו להגיע למצב סיעודי גדולה ממה שאנו חושבים.
כיום הרפואה יודעת להאריך את חיי האנשים, אך לצערנו לא מסוגלת לשפר את איכותם. ואנשים יכולים להיות במצב סיעודי גם 15 שנה ויותר, לעובדה זו יש משמעויות כלכליות כבדות למשפחה.
הגעה למצב סיעודי מייצרת עבור המשפחה נטל כלכלי עצום. ההוצאה ממוצעת לטיפול בחולה סיעודי בבית הינה כ-9,000 ₪ לחודש. בעוד אשפוז במוסד מכובד עלול להגיע ליותר מ- 15,000 ₪ לחודש.
ואנו רואים לצערנו מקרים שמשפחות נאלצות לפדות חסכונות ולמכור נכסים בכדי לעמוד בסכומים הללו.
תפקיד הביטוח הסיעודי הינו להעניק כיסוי למימון ההוצאות בטיפול באלו שלא יוכלו לטפל בעצמם.
לפי החוק בישראל, מוטלת האחריות לטיפול באדם סיעודי קודם כל על משפחתו, ולדעתנו הקושי הינו של החולה לעצמו, לגרום לאהוביו לטפל בו.
פוליסת הביטוח הסיעודי הפרטית הינה חוזה בין המבוטח מול חברת הביטוח. גודל הכיסוי ותקופת הפיצוי השונות יקבעו על ידי המבוטח בזמן הצרוף לפוליסה ולפי התנאים.
חשוב להבין שקיימות פוליסות סיעוד מסוגים שונים וכן הגדרות שונות בתוך כל פוליסה (זמן/ כיסוי/ שינויים בפרמיה)
חשוב לדעת כי פוליסת הסיעוד הינה היחידה מביטוחי הפרט שבא ניתן לצבור זכויות (ערכי סילוק).
ואם נפסיק לשלם אחרי תקופה מוגדרת בחיי הפוליסה ,ישמרו חלק מהזכויות.
שואלים אותנו לפעמים מאיזה גיל מומלץ להצטרף לביטוח סיעודי והתשובה הינה מוקדם ככל האפשר, במיוחד לילדים! מכיוון שהתוכניות תמיד משתנות והתעריפים תמיד עולים (ואף פעם לא ראינו שינוי לטובת המבוטחים).
אזי שצעיר/ה רוכשים היום ביטוח סיעודי, הם הבטיחו לעצמם ביטוח סיעודי מצוין וצבירת ערכי הסילוק שיקלו עליהם את התשלומים בגיל מבוגר, ואפילו לבטל אחרי צבירה מספקת של "קופה של ערכי סילוק" שהספיקו לצבור.
לדעתנו אסור לוותר על ביטוח סיעודי!
אבל אנו ממליצים לרכוש את הפוליסה בצורה חכמה, אחרי שהובן הצורך ונותח מערך הסיכונים המתאים.